Германският министър на външните работи Аналена Бербок нарече смъртната присъда на

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок нарече смъртната присъда на
Коментари Харесай

Германия реагира остро на смъртната присъда на германеца от ирански произход 

Германският министър на външните работи Аналена Бербок назова смъртната присъда на германеца от ирански генезис Джамшид Шармахд  " безусловно неприемлива " и съобщи, че това може да има съществени последствия, съобщи през днешния ден ДПА.

" Да бъде произнесена смъртна присъда на правосъден развой, който не е под върховенството на закона, е в прорез с всички интернационалните закони ", сподели Бербок, до момента в който бе на посещаване в Турция.

Тя сподели, че новините от Иран са били " шокиращи " и разкритикува неналичието на консулски достъп до Шармхад.

Правозащитната организация " Амнести Интернешънъл " прикани Германия да предприеме решителни дейности. Нужен е публичен напън, а не " тиха дипломация ", сподели в изказване Катя Мюлер-Фалбуш, ескперт по въпросите за Близкия изток в организацията.

Неправителствената организация дефинира този правосъден развой като демонстративен.

Законодателството на Иран излага на риск жителите с двойно поданство, тъкмо както и иранците. Няколко европейски жители сега са наказани на затвор в Иран, доста от които имат и ирански паспорт. Критици упрекват Иран, че държи задграничните жители като политически заложници.

Назанин Загари-Ратклиф, която има английско и иранско поданство, прекара шест години в ирански затвор, защото бе упрекната в шпионаж. През 2022 година тя бе освободена, откакто Англия изплати непогасен дълг, обвързван с доставките на танкове през 1979 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР